Restaurant Cal Jet – Bistrot de Muntanya
Cuiner: David Ruiz
Mandonguilles de vedella ecològica de La Cerdanya d’Ecopyrene amb gambes i bolets de temporada
Recepta per a 4 persones
Ingredients
0,6 kg. de culata picada de vedella ecològica de La Cerdanya d’Ecopyrene
4 ous ecològics de Cal Grauet
0,05 kg. de molla de pa
0,02 l. de llet
4 dents d’all
1 manat de julivert fresc
0,1 kg. de farina
2 l. de brou fosc de vedella
12 gambes grosses
0,2 kg. de bolets de temporada
Preparació
· Barregem la culata ecològica picada, els ous, la molla de pa remullada en la llet i escorreguda,
els alls picats fi i el julivert picat molt fi.
· Rectifiquem de sal i pebre al gust. Fem pilotes de 35-40 g.
· Fregim les mandonguilles en oli d’oliva ben roent fins que quedin daurades per fora i
crues per dintre.
· Finalment les coem en el brou fosc de vedella fins que quedin tendres i les reservem.
· Colem el caldo i el reduïm fins a arribar al gust i textura desitjats.
· Per una altra banda netegem bé els bolets de temporada i pelem les gambes. Saltegem lleugerament els
bolets i les gambes i les salpebrem al nostre gust. Els reservem.
· Desglacem aquest saltejat amb una mica de brou reduït i ho aboquem colat a les mandonguilles.
· Finalment presentem les mandonguilles amb la salsa reduïda. Els bolets i les gambes saltades i una mica crues per
sobre de les mandonguilles i finalment un xic de julivert fresc picat molt fi per sobre.